En norrlänning i öknen

måndag 1 februari 2010

Guadalajara


I Guadalajara besökte jag och Woody vår vän Sathya (som också pluggar i Tucson) och hennes familj. Detta var kanske det bästa stoppet på resan, vi trivdes fantastiskt bra och hotar nu Sathyas gästvänliga föräldrar att komma tillbaka på alla kommande lov. Sathya och hennes pojkvän Daniél visade oss runt i stadens olika områden, ett nytt för varje dag. Vi var kulturella och besökte både kyrkor, ett konstmuseum, en lokal marknad och världens (nästan) enda runda pyramider.



Vi besökte en salsaklubb, där jag fick en privatlektion från Sathyas kompis Cristian, gängets salsakung. Det var otroligt kul och jag gjorde stora framsteg, samt baksteg och snurrar.

Vi spelade rockband med Sathyas och Daniéls vänner, och jag rockade på trummorna som var mitt favoritinstrument.


Fokus låg dock på mat! Överallt där vi åkte runt provade vi alla lokala delikatesser på inrådan från våra privata guider. Chips, bönor och churros med lime och stark sås, tacos doritos, dränkta mackor, tostadas, paletas, cajeta, aqua de horchata, tequila-godis, tequila-glass och såklart vanlig tequila. För att nämna en bråkdel. Varje kväll när vi kom hem stod Sathyas mamma dessutom och lagade till en ny delikatess, som vi åt fast det egentligen inte fanns plats, bara för att det var så jäkla gott. Och varje morgon när vi vaknade igen stod hon redan i köket och lagade till en brakfrukost á la Mexico. Cilaquiles, böntortillas, mexikanska ägg eller något annat gott.


Tequilaglass.


Världens godaste fisktacos, som vi åt hemma hos en vän till Daniél, vars mamma har en fisktaco-restaurang hemma i vardagsrummet.


En mexikansk drink, bestående av öl, tomatjuice och musselsaft (!).


Una paleta de cajeta & una agua fresca.


Ett av många taostånd.




Sathyas föräldrar, henne själv och Daniél, samt katten Master Luc och hunden Sita.













0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida